Nepal 2024: 69 Weer op huisbezoek.
20 december 2024 - Kathmandu, Nepal
Vrijdag 20 december.
Terwijl Drea, Amar, Temba en Nandasingh zich op het verven van de poort storten ga ik vandaag met Dev op huisbezoek. Deze keer ben ik bij Geena wezen kijken. Zij heeft pas geleden ons tehuis verlaten, het was tijd voor haar om op eigen benen te gaan staan. Ze woont in een redelijke buurt en kamer. Ietsje groter dan de vrouw met haar kinderen en zij woont hier alleen.
Wij hebben haar kamer ingericht, dus zij heeft een bed, een kookstel en keukenkastje, kledingkast en kastje naast haar bed. Bovendien heeft zij ook zeil op de vloer. Ziet er redelijk goed uit.
Ze vind het leuk dat ik op bezoek kom maar ze is spontaan vergeten hoe ze engels moet spreken. Dev moet vertalen maar ik blijf haar gewoon in het engels aanspreken. Ze kan het best, maar ze was altijd al erg verlegen. Maar wel een schatje.
We ballen wat met de kleintjes, ik heb een leuk gesprek met Bikram, Aayan komt eventjes aan me hangen, ik krijg van Lajarus een dikke kus op mijn wang als ik naar huis ga en de kleine Arjal zegt I love you. Nog maar 2 dagen te gaan🥲.
Vanavond heeft Temba Drea en mij mee uit eten gevraagd. We spreken af om half 6 bij de big bell bij de stupa. Ook Nandasingh is mee gekomen. Deze laatste avond van Drea eten we op een dakterras met fantastisch uitzicht op de stupa. Het is super gezellig.
Als we terug komen in het guesthouse staat de kerstboom. Grappig, is uiteraard christelijk. Hier in Nepal is 82,1% van de bevolking hindoe, 9% is boedhist, 4,4% islamiet, 3,1% hangt het inheemse kirant-geloof aan en 1,4% is christen. En dat leeft allemaal vredig met elkaar. Het kan dus wel.

Fijn om weer naar Will je kinderen en kleinkinderen en de honden te gaan.