Kaatsheuvel, fietsweekend 2024 IV

11 juni 2024 - Woerden, Nederland

Maandag 10 juni.
Om half 6 word ik wakker. Ik heb nog geen zin om op te staan dus draai me maar eens om. Een kwartiertje later sta ik toch maar op, slapen lukt niet meer.

Als ik naar buiten stap regent het. Toch ga ik even wandelen. Vanuit het park loop je zo het bos in naar een vijver. Het is mooi hier en heerlijk rustig. Ik kom 1 vrouw tegen die haar hond uitlaat. Verder is het bos rond de vijver verlaten. Wat hou ik er toch van om 's morgens vroeg in mijn eentje een wandeling te maken, zelfs als het regent.

Terug in het huisje druppelt de een na de ander haar bed uit. We ontbijten en gaan dan inpakken. Ook voor vandaag is er nog een programma. Deze keer krijgen we een adres in Drimmelen en stellen google maps in.

Als de bagage in de auto zit en de fietsen achterop de auto staan kunnen we gaan. Tot zo allemaal. Ik moet tanken en kom dan in een file voordat we de snelweg weer op kunnen. Ze zijn de bermen aan het maaien. Het wachten duurt lang, Josien stuurt een appje naar de organisatie. Dan weten ze waarom we laat zijn.

Als we dan Drimmelen bereiken zien we dat alleen Maartje en Anja er al zijn. Huh..... hoe kan dat nu? Ik had gedacht dat we als laatste aan zouden komen. Het stortregent dus we blijven in de auto zitten. Anja krijgt een berichtje van Margret. Geloof het of niet maar onze organisatie is alweer verdwaald. Haha, hoe kan dat?

Wilma en Cora komen aan. Zij hadden pech onderweg. Cora zag in de achteruitkijkspiegel nog maar 1 fiets. Het bleek dat de fiets van Margret van de fietsdrager was gevallen en alleen nog met de wielen vastzat. Oei.... da's pech, toen de fiets weer op de drager stond is toch wel wat schade zichtbaar. Vreselijk balen is dit zeg.

Als onze reisleidsters dan ook eindelijk aankomen kunnen we de boot op. We gaan varen door de Biesbos. Wat leuk zeg én een fijne activiteit die we ondanks de regen kunnen doen. De rondvaart duurt 2 uur. De Biesbos is een natuurgebied van 10.000 ha. groot. Ik ben nog nooit in de Biesbos geweest en vind het een mooi gebied.

Aan boord kunnen we een kopje koffie (of iets anders) drinken. Meisjes van de leiding, hoe kunnen jullie nu toch zo verdwalen?
Nou, zegt Margret, ik word zo nerveus van autorijden als ik de weg niet ken, dan raak ik gewoon in paniek. Ik wil ook echt nooit meer rijden met deze weekenden.
Maar jij hoeft toch niet te rijden, Marijke stuurt toch?!!
Ja maar ook van navigeren word ik heel erg nerveus.

Na de rondvaart gaan we lunchen in de haven. Het eten is lekker en we hebben het weer heel gezellig. Na de lunch rijden we terug naar huis. M&M komen nu zonder te verdwalen aan. We nemen afscheid van elkaar. Dag meisjes, het was weer erg leuk. Bedankt voor alle gezelligheid.

Met speciale dank aan Margret en Marijke voor de perfecte organisatie van weer een topweekend.

En ook een bijzonder dank je wel aan Piet die toch maar eventjes 2x naar Kaatsheuvel op neer kwam rijden om onze fietsen te brengen en te halen. Heel erg blij mee.

Van reisblog naar fotoboek
reisdrukker.nl

1. Margret:
    11 juni 2024
    Betty, dank je wel voor je smeuïge verhalen, het was weer heerlijk om dit te lezen na alle gezelligheid met elkaar😘