Nepal 2024: 16 Afscheid

29 oktober 2024 - Kathmandu, Nepal

Maandag 28 oktober.
Vandaag gaan we afscheid nemen van de teachergroep. De koks zijn heel druk in de keuken, het huis wordt versierd  met lampjes en ballonnen. Het ziet er fantastisch uit.

Drea en ik helpen groenten snijden voor het feestmaal vanavond. Daar zijn we de hele ochtend druk mee. Dan gaan we even terug naar het guesthouse voor de lunch en ik ga even plat. Even wat energie op doen.

Om half 4 zijn we terug in het huis. De eettafels staan al in de hal, het eten is bijna klaar. Ik moet nog kleding verdelen zodat de kinderen een modeshow kunnen lopen voor de gulle gevers. Maar Amar is er niet. Dus bellen we hem en hij belooft te komen. Om 4 uur begint de grote invasie, het plein stroomt vol met de 18 mensen uit Den Helder.

Ik neem met Temba het programma nog even door en ga dan kleren uitgeven. Wat een chaos is dat. De hele store-room staat vol met mensen, iedereen bemoeit zich overal mee, ik word er gek van. Dit zou toch veel gestructureerder moeten kunnen maar uiteindelijk is het toch gelukt.

We hebben nieuwe sponsoren en ik stel de kinders aan hun sponsors voor. Iedereen is daar heel blij mee. En ik niet in de minste plaats. Op 5 kinderen na worden ze nu allemaal gesponsord.

En dan is het feestmaal klaar. De etensbel wordt geluid en we kunnen langs het buffet. Het eten is werkelijk verrukkelijk. Daarna gaan de leraren dansen en na het dansen verkleden zij zich in de kurta's en andere nepalese outfits die zij gekocht hebben.

Dan biedt Wietske de cheque aan met het geld dat zij opgehaald hebben. Fantastisch, het is genoeg om voor 2 jaar de huur te kunnen betalen. Ongelooflijk. Temba doet een woordje en wordt een beetje emotioneel. Ik doe een woordje namens de stichting, joepie, spreken in het openbaar is echt mijn hobby (NOT). Maar het gaat goed.

En dan barst het feestgedruis los, iedereen danst en heeft het leuk. Alle gasten krijgen een kata voordat zij onder de poort van kinderen het tehuis verlaten. Dag allemaal, dank voor alles, de enorme berg kleding, alle laptops en het gigantische bedrag dat jullie opgehaald hebben. Wij zijn jullie heel dankbaar.

1. Wil:
    29 oktober 2024
    Blijheid, verbondenheid en dankbaarheid!!!
    Een betere dag kun je je bijna niet wensen toch:)
  2. Mariëtte:
    29 oktober 2024
    Wat geweldig, Betty! Mede dankzij al jouw inspanningen. Complimenten!
  3. Josien:
    Wat een bijzondere dag!