Nepal 2024: 48 Jarig
30 november 2024 - Kathmandu, Nepal
Vrijdag 29 november.
Ik ben vroeg beneden zodat ik Antoine, Marleen en Maaike uit kan zwaaien. Goede reis terug!!
Dan ga ik eerst mijn was even ophangen. Als ik weer naar beneden wil gaan roept Doma "no Betty didi, go back". Dus ga ik maar naar mijn kamer. Na een poosje komt ze op mijn deur kloppen. Kom maar beneden didi.
Er hangen slingers en mijn zitplaats is versierd. Wat leuk. Dank je wel Doma. Ik zit net aan tafel als iedereen al zingend met een taart binnen komt lopen. Vuurwerk erop, gefeliciteerd didi. Drea en Ruud hebben een cadeautje voor me gekocht, 2 theekopjes en een zakje met black tea. Thank you all so much. Very nice surprise.
We gaan naar het tehuis, waar ik door de kids en de staff gefeliciteerd word. We drinken een kopje thee en dan vraagt Binu of ik nog even wil blijven. Dat is goed zeg ik. Ik zie Binu, Sumitra, Yangy en Ramesh de poort uit lopen. Die gaan vast taart halen. Ik hoor ze de hele week al over mijn verjaardag praten, ik versta uiteraard niet wàt ze zeggen maar kan er wel uit opmaken dat het over mijn verjaardag gaat.
Als ze terugkomen vragen ze me mee de changingroom in. We hebben een cadeautje voor je didi, van alle vrouwen van de staff en Ramesh. Ze hebben stof gekocht en gaan daar een kurta van maken voor me. Dat vind ik echt zo'n lief en tof cadeau. Dank jullie wel.
Nu snel terug naar het guesthouse waar Saroj en Aayushma komen. Sudip gaat ook mee. Gefeliciteerd didi/mom. En weer een taart. De taarten zien er hier echt heel mooi uit, ze zijn mierzoet en waterig. Gelukkig hoef ik van elke taart maar een heel klein beetje te eten en kan ik de rest delen. Van Sudip krijg ik een ketting.
Als zij weer vertrokken zijn gaan Will, Niels en ikzelf lunchen bij Aema-K restaurant wat helemaal blauw-wit geschilderd is om een griekse uitstraling te krijgen. Ze hebben niet één grieks gerecht op de kaart maar het eten is er verschrikkelijk lekker.
Na de lunch inpakken en dan is de taxi daar. Tijd om afscheid te nemen. Slik. Dag lieverds, ik ga jullie missen maar ik zie jullie weer over een paar weekjes. Goede reis terug, geef iedereen thuis een knuffel van mij.
Ik ga gelijk door naar het tehuis. Temba vroeg me om om 4 uur aanwezig te zijn. Kleine Dolma pakt me bij de hand, didi cake, zegt ze. Als ik de tv room binnen kom zijn alle kinderen daar aanwezig en zingen uit volle borst Happy Birthday voor me. Er is weer taart. Ik krijg khata's, een stapel tekeningen van de kinderen, een serieus mooie boeddha van de staff. Jeetje, wat een verwennerij.
Hierbovenop alle felicitaties vanuit Holland via facebook en whattsapp, een videocall van Lars, ook een van Tjitske en Hanne die lang zal ze leven voor me zingt, een filmpje van Cindy, Tygo, Joey en Mick die me ook toezingen. Wat ben ik een gezegend mens.
's Avonds ga ik met Ruud en Drea uit eten. En zo sluiten we een bijzondere verjaardag af. Vanaf vandaag ben ik gepensioneerd.
Josien:30 november 2024Wat een bijzondere dag!
Maartje Spruit:30 november 2024Wat een bijzonder mooie eerste gepensioneerde verjaardag🎉Betty.alleen daarvan zou je al een fotoboek kunnen maken😘
Wilma:1 december 2024Hoe mooi moet zo'n eerste pensioengerechtigde verjaardag wel niet voelen in je 2e thuis met man en zoon en met alle reacties vanuit thuis! 🥰
Cora Janmaat:2 december 2024Hoi Betty, wat een verwennerij op je verjaardag, je was echt jarig, kon je niet omheen, super lief van iedereen in Nepal